14 oktober 2022
19:30

HC Örnen

Referat: Kungsörs IK - HC Örnen

Det blev en målrik tillställning i Elite Sängar Arena i Kungsör under fredagskvällen. Tyvärr för HC Örnens del så var det Kungsörs IK som gjorde flest mål denna kväll när de kunde vinna med 10-6.

Inför matchen hade HC Örnen en hel del återbud från spelare och man tog sig till Kungsör med en något reducerad trupp i jämförelse med matchen hemma mot Fellingsbro/Frövi IK. Den första perioden är en jämn tillställning spelmässigt där båda lagen byter chanser med varandra och det står 1-1 när det återstår ca två minuter av den första perioden. Här faller HC Örnen ihop totalt och man släpper in tre mål på mindre än en minut efter en del misstag i egen zon, bjudningar som Kungsör fövaltar på bästa sätt. Således är ställningen 4-1 och uppförsbacken är rätt brant för spelarna i HC Örnen inför det som återstår av matchen.

HC Örnen får en bra start på den andra perioden när man efter fem minuter reducerar till 4-2 i powerplay efter mål av Jesper Lundqvist. Lagen byter även här chanser med varandra och tyvärr fortsätter HC Örnen att göra en del enkla misstag och ett effektivt Kungsör tackar och tar emot. Ställningen efter två perioder är 7-3 till hemmalaget.

Spelet i den tredje perioden är likvärdigt med den andra perioden och lagen delar chanser och mål med varandra och till slut gör lagen tre mål vardera i den sista perioden för kvällen. Ställningen blir således 10-6 till Kungsörs IK.

Tränare Jonas Strindlund efter matchen.
- Jag tycker vi följer vår gameplan i ca 10 minuter i första perioden och matchen är fortfarande jämn med 1 -1. Sen har vi en olycklig minut i slutet av perioden där vi helt tappar huvudet och Kungsör går ifrån till 4 -1. Sammanfattat kan man väl säga att gör man 6 mål och ändå förlorar så finns det saker att förbättra. Vi tar med oss det faktum att vi inte ger upp trots uppförsbacken och ser fram emot nästa match mot Nora på hemmaplan.

Vi siktar in oss på nästa match som är hemma mot Nora HC på fredag 21/10, nedsläpp 19:30 på Trängens IP.